Thursday, June 11, 2009

Di satu conference itu....

Kami menyertai satu conference pada 2-4 Jun 2009 yang lepas. Urm..Walaupun jadualnya hanya 3-4 Jun..Whatever..Kami menampal poster pada petang 2 Jun. Sebelum menampal, pendaftaran dilakukan dengan serabut sekali. Pengurusan macam mana ni? Kami perlu mengingati no pendaftaran? Haha..Kan lebih mudah jika hanya menyebut nama dan carian dilakukan dalam database anda? Tolonglah..Betul ke international conference ni?

Hal itu boleh dilupakan dengan mudah setelah pergi berjalan-jalan di kota raya. Kemal nak cari seluar yang sesuai untuk oral presentation..Aza nak survey baju tunang katanya..

Keesokan harinya(3 Jun), kami menghadiri oral presentation K.Iza dan Kemal . Pengurusan masa yang teruk. Kenapalah tiada masa senggang langsung antara talk. 5min cukup untuk memberi masa peserta conference bertukar bilik, berehat otak, pergi ke tandas dsb. Apa yang terjadi, lambatlah sesi dimulakan..Haihhh..

Petangnya, sesi poster presentation. Haa..Ni lagi sakit hati.. Tiada siapa yang nak tengok poster kami. TIADA. Kami bersengkang mata dan mengeluarkan duit untuk menyediakan poster yang terbaik. Ada beberapa orang juri hanya lalu di hadapan poster kami dan jeling-jeling saja. Huh! Nasib baik minum petang sedap tau. Eh, ada kaitan ke?Huhu. Kami menunggu selama 2 jam sampai terduduk bawah poster. Ni buktinya...haha.

Malamnya, dinner. Makan-makan time!!! HUUU.. shark fin soup, fried chicken, prawn butter, dan banyak lagi. Persembahan dari Yayasan Warisan Johor sepanjang majlis tu memang superb.. Kebengangan kami siang tadi sedikit sebanyak terubat. Habis je majlis, apa lagi sesi buat publisiti atas stage. Ahaks.. Memang LAB ATAS BUKIT SUKA PUBLISITI. Heeee.






Hari terakhir(4 Jun), oral presentation diteruskan. Pada petangnya, majlis penutup diadakan. Penyampaian poster terbaik dilakukan. Amatlah tidak pelik lab kami tiada seorang wakil pun yang menang. Dengarnya, masa penilaian poster, juri biologi sibuk uruskan hal lain dan pihak pengurusan conference terlepas pandang hal tersebut tidak menggantikan dengan juri lain. Mereka sedar apabila peserta sudah menurunkan poster. Patutlah tiada siapa yang nak nilai poster kami! Pemenang poster biologi?Urmmmm...Lu pikir sendiri!

Aku amat berharap agar pihak tersebut menilai semula dan memperbaiki segala kelemahan. Aku rasa banyak untuk disenaraikan...

Yang baik datangnya dari Allah, yang buruk dan lemah itu datangnya dari diriku sendiri..

8 comments:

yusufx said...

hmmph.. juri pon xde rupenye. ceh. klu xbuat poster pon agaknyer dpt sijil gak eh... mmg cam hampeh ah conf ni... BITCHFEST!!!

pastu ko lupe oral present pon cam zzz je.. xde org msk... ade yg smpi xde soalan lgsg... panel pon sah2 xde... present meeting jauh lagi cuak.. zzz... tp kemal n iza present mmg mantap..

mm tp kte dtg pon stkt nk cukupkn syarat kn.... hehe. so ok la kan. we got what we wanted... sijil pnah msk conf.. n diorg dpt rm500 stp sorang..

"International Conference.." "Regional Seminar.." best btol name die eh?

n agreed dinner die quite good... the best part of the whole conference.. (backhanded compliment.. haha)

kemal bli sluar la bkn baju... n waktu 2 ouda pon nak bli sluar jeans tapi x jadi sbb hips die tlalu gmok.. hehe.. if u got it, flaunt it? tgk cam nuar...

ouda said...

What do you mean by "if u got it, flaunt it?". Is it compliment or what?
What can i do..Edwin designed for 'flat'.If u get it..LADYLIKE is the best!!!
Enough..
Ko mmg ske kutuk aku..Ade aku kesah?
X luak pape pn.
Nway page ni psl conference k..

diamond said...

wah panas gak isu ni..komen kat ats ni pn pns gak..hehe.yg sronok psl conference ni dpt pnglman wat poster, tgk prsmbhn yayasan warisan johor n usop dpt jmp org yg admire die.sape eh??hik hik

yusufx said...

lol..
ouda: "ade aku kesah?".. ako rse ko dh jwb soalan ko sndr dgn post ko.. hehe. sori klu tlbh terase..

n srh iza amek gambo2 drp "admirer" tu... lawak gle. die tgk ako mkn die ketawa tbahak2.. tah nape tah... kemal lak gelak tgk die... zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

hmmm tetibe mane tau ade org tah mane2 bace blog kte ni.. pastu jd mat pot / signal peptide kt org2 ttentu... big trouble!! hehehehe

MATAHARI said...

ape nie?? aku ter'miss gosip lg ker? admirer usop???wah..menarik..

ف wildchild ۞ said...

ooohh.. ini la die yang dulu dok dengar kat sini. hehe

aza best said...

wala..wala..sian poster kte xde juri yg tgk..huhu..aku smpat gosip2 lg ngn yani ms poster session tu..dh la aku n intan xdpt lg sjil..huhu..tp xpela sbb puas ati dpt mbuncitkn prot ms dinner tu..=p
btw,tahniah kt usop sbb jmp org y admirer die..keh2..

MATAHARI said...

yeye..usop.aku dah tau dah gosip ko.hehee..